Keek op de politieke week in West Betuwe 2024 / 25

In verband met het jaarlijkse VNG congres geen officiële vergaderingen deze week. Woensdagavond toch nog op het gemeentehuis voor een bijeenkomst van de werkgroep nieuwkomers. Waar we het over de stand van zaken met betrekking tot het inburgeren gehad hebben.  

Vrijdagochtend eerst naar de opening van het nieuwe leerlab bij Werkzaak Rivierenland geweest. Het leerlab zit in een nieuw en duurzaam gebouw dat in de tuin staat van de Poppenbouwing 18 in Geldermalsen.

Jan was, als dagelijks bestuurslid van Werkzaak, uiteraard ook aanwezig om het glas te heffen.

Het gebouw heeft twee leslokalen, twee spreekruimtes en een gezellige ontvangstruimte met koffiecorner. De plafondplaten zijn gemaakt van textielafval en vlas, dit is een natuurlijk materiaal die overblijft na de productie van linnen. De inrichting bestaat grotendeels uit hergebruikte materialen. Stoelen gemaakt van gerecyclede petflessen, tafelbladen, stoelzittingen, keukenkastjes en de vilten aankleding gemaakt van textiel gesorteerd bij Cirtex.

Vervolgens naar de werkgeverscommissie. Daar hebben we vooral gesproken over de functiewaardering van de griffie. De zogenaamd HR22 is leidend in ambtenarenland en daar hoort een heel ‘boek’ van functiebeschrijvingen bij. Zo gaat er tocht weer een hele nieuwe wereld voor je open als je zelf niet uit de ambtelijke wereld komt. Gelukkig was er een externe, van bureau Leeuwendaal, om uitleg te geven. En onze vaste adviseur van personeelszaken.

Ondertussen al druk aan het voorbereiden van de vergadering van 9 juli. Waar met name de perspectievennota op de agenda staat. Hierin wordt ‘richting gegeven’ naar het opstellen van de begroting voor volgend jaar. En krijgt iedere fractievoorzitter de gelegenheid om in een korte bijdrage de standpunten van de partij naar voren te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *