Over

Als geboren en getogen ‘spoordochter’ heb ik in Nederland op heel veel plaatsen gewoond en ook voor weinig geld veel van de wereld kunnen zien. Nu woon ik, geboren in Blerick en opgegroeid in de stad (Venlo, Nijmegen, ’s Hertogenbosch, Kalamazoo (Michigan-USA) Voorburg) en vervolgens in diverse plaatsen gewoond en gewerkt te hebben (Den Haag, Assen, Delft, Goor, Neede en Maarsenbroek) al sinds december 1987 met mijn gezin in het slechts zo’n 2200 inwoners tellende Tricht. De kinderen zijn inmiddels uitgevlogen, we zijn verblijd met kleinkinderen, en de (West) Betuwe is en blijft fijn thuiskomen.

Ik heb ontdekt dat of je nu in de stad of op het platteland woont, in Nederland of daarbuiten, de mensen en ook de problemen die ze ervaren over het algemeen dezelfde zijn. Een dak boven je hoofd, geen geldzorgen en een toekomst voor je kinderen wil iedereen. En elkaar kennen en weten te vinden als dat nodig is, is overal even belangrijk. Een van de redenen om samen met twee dorpsgenoten in november 2002 met de Dorpskrant Tricht te starten, waarvan ik sindsdien eindredacteur mag zijn.

Geschiedenis en politiek hebben mij al vanaf mijn middelbare schooltijd geïnteresseerd. Het verleden kennen, ook van een klein dorp zoals Tricht, helpt om het heden beter te kunnen begrijpen. Vandaar ook dat ik met twee andere dorpsgenoten het Historisch Genootschap Tricht oprichtte. Een stichting waarvan ik voorzitter mag zijn.

Sinds maart 2010 breng ik de politiek in de praktijk als gemeenteraadslid voor D66. Eerst in de gemeenteraad van Geldermalsen. Daarna vanaf 2019 in de nieuwe gemeente West Betuwe waar Geldermalsen samen met de gemeenten Neerijnen en Lingewaal in opging. Sinds 2021 als fractievoorzitter.

Mijn passie voor schrijven en fotografie heb ik lange tijd kunnen uitleven als freelance schrijver/fotograaf voor onder andere het Nieuwsblad Geldermalsen. Ik kwam en kom veel bijzondere en interessante (en soms vervelende) mensen tegen. Maar ook zaken die tot wat uitgebreider ‘overdenken’ noodzaken. Vandaar deze blog waar ik vanaf januari 2024 vooral over mijn werk in de lokale politiek schrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *