Over

Als geboren en getogen ‘spoordochter’ heb ik in Nederland op heel veel plaatsen gewoond en ook voor weinig geld veel van de wereld kunnen zien. Nu woon ik, opgegroeid in de stad (Venlo, Nijmegen, ’s Hertogenbosch, Kalamazoo (Michigan-USA) Voorburg) en vervolgens in diverse plaatsen gewoond en gewerkt te hebben (Den Haag, Assen, Delft, Goor, Neede en Maarsenbroek) al sinds december 1987 met mijn gezin in het slechts zo’n 2200 inwoners tellende Tricht.

Ook de gemeente Geldermalsen, waar Tricht onder valt, is met ruim 26.000 inwoners niet groot te noemen. Maar, zo heb ik ontdekt, of je nu in de stad of op het platteland woont, in Nederland of daarbuiten, de mensen en ook de problemen die ze ervaren zijn over het algemeen dezelfde.

Geschiedenis en politiek hebben mij al vanaf mijn middelbare schooltijd (met dank aan mijn geschiedenisleraar meneer de Wolf) geinteresseerd. Sinds maart 2010 breng ik die politiek in de praktijk als raadslid voor D66 in de gemeenteraad van Geldermalsen. Daarnaast kan ik mijn passie voor schrijven en fotografie uitleven als freelance schrijver/fotograaf voor onder andere het Nieuwsblad Geldermalsen. In beide hoedanigheden kom ik veel bijzondere en interessante (en soms vervelende) mensen tegen. Maar ook zaken die tot wat uitgebreider ‘overdenken’ noodzaken dan waar tijd (in de gemeenteraad/commissies) of ruimte (in de krant) voor is. Vandaar deze blog.

Daar zal ik af en toe ook een ‘raadspraat’ (politieke column die wij als raadsleden bij toerbeurt voor het Nieuwsblad Geldermalsen mogen aanleveren) aan toevoegen.

1 gedachte op “Over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *